Veelgestelde vragen

 • Nieuws over uitwisseling medische gegevens
  • Worden mijn medische gegevens gedeeld?

   Herstart LSP (september 2013)

   Per 1 januari 2012 is het ministerie van VWS gestopt met de ondersteuning van de ontwikkeling van het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier. Als reactie op dit besluit hebben 5 koepelorganisaties van zorgaanbieders samen met Zorgverzekeraars Nederland afspraken gemaakt over de financiering van de infrastructuur zonder overheidssteun. Hierdoor werd een private doorstart alsnog mogelijk en is het Landelijk Schakel Punt ontstaan. Via dit LSP kunnen zorgverleners de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Uw medische gegevens worden echter alleen gedeeld met andere zorgverleners als u hier vooraf toestemming voor geeft.

    

   Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten deze toestemming verlenen. Door allerlei omstandigheden kan het immers voorkomen dat u terecht komt in de spreekkamer van een onbekende arts, bij een andere apotheek of bij de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener uw belangrijkste medische gegevens kan inzien.

   Geef vandaag nog uw keus door aan de huisarts of de assistente. Of ga naar www.ikgeeftoestemming.nl om uw toestemming online te regelen.

    

   Uitwisseling medische gegevens (oktober 2012)

   Zoals wij u al eerder hebben laten weten hebben wij de mogelijkheid om uw gegevens, die bekend zijn bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, in te zien. Dit zijn medische gegevens zoals de uitslagen van onderzoeken, voorgeschreven medicijnen en behandelingen. Sinds enige tijd is daar de elektronische verwijsbrief aan toegevoegd. Via een beveiligde verbinding sturen we uw verwijsbrief naar de betreffende specialist waarna u binnen enkele dagen wordt gebeld om de afspraak te maken. Het is dus voor verwijzingen naar het ADRZ (Goes en Vlissingen) niet meer nodig om een papieren verwijsbrief bij de praktijk op te halen en mee te nemen naar de specialist.Als u bezwaar heeft tegen de genoemde inzage-mogelijkheid kunt u een bezwaarformulier invullen bij de receptie van het ziekenhuis. Neem hiervoor uw identiteitsbewijs mee.